16-06-05

Risotto con peperone e mela verde (Risotto met groene paprika en appel)

 

Ingrediënten : (2 personen)
200 gr risottorijst - 2 groene paprika's - 1 groene appel (granny smith) - 2 verse uien - 1 glas witte wijn - 1 liter groentenbouillon - 50 gr boter - 4 lepels olijfolie - 50 gr parmezaan

Bereiding :
Je gaat tewerk als voor een normale risotto .:  Hak de uien fijn en fruit ze in een pan met de olijfolie en de helft van de boter.  Voeg de rijst toe en laat in enkele minuten glazig worden.  Blus met de wijn.  Voeg een pollepel warme bouillon toe en de schoongemaakte en in blokjes gesneden paprika.  Voeg geleidelijk de warme bouillon bij de rijst. 
1 minuut voor het einde van de kooktijd voeg je de geschilde en in blokjes gesneden groene appel toe. 
Tenslotte werk je af met de overgehouden boter en de parmezaan.  Versier met enkele dunne schijfjes appel.
Buon appetito!

Met dank voor het recept en  de foto : il Cavoletto di Bruxelles

10:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-05

Riso con cozze e patate (Rijst met mosselen en aardappelen)

Dit is een typisch gerecht uit Puglia
Ingrediënten :
1 kg aardappelen - 1 kg schoongemaakte mosselen - 70 gr rijst - 4 rijpe tomaten - 1 ui - 1 teentje look - peterselie - basilicum - olie - peper - zout - parmezaan

Bereiding :
Laat de mosselen op een hevig vuur openkomen. Haal ze uit de schelp en filter het kookvocht..


Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie.
Leg er een halve ui in schijfjes op, een half teentje look, enkele tomaten in blokjes, gehakte peterselie en basilicum en kruid met peper en zout. Daarop leg je een laag met de helft van de aardappelen.Leg er vervolgens de mosselen met hun kookvocht op en de rauwe rijst. Giet er nog wat olie over. Bestrooi met versgemalen peper en parmezaan.

Bedek met de rest van de aardappelen en de rest van de ui, look en tomaten. Bestrooi met parmezaan, peper en zout en nog wat olie. Vul de schotel met water tot het geheel bijna onder staat en zet minstens anderhalf uur in een oven van 180 - 200°C. (Prik met een vork in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn). Laat enkele minuten rusten vooraleer op te dienen. Lekker met een frisse salade.

Buon appetito!

Recept : Casertamusica

12:43 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |