16-06-05

Risotto con peperone e mela verde (Risotto met groene paprika en appel)

 

Ingrediënten : (2 personen)
200 gr risottorijst - 2 groene paprika's - 1 groene appel (granny smith) - 2 verse uien - 1 glas witte wijn - 1 liter groentenbouillon - 50 gr boter - 4 lepels olijfolie - 50 gr parmezaan

Bereiding :
Je gaat tewerk als voor een normale risotto .:  Hak de uien fijn en fruit ze in een pan met de olijfolie en de helft van de boter.  Voeg de rijst toe en laat in enkele minuten glazig worden.  Blus met de wijn.  Voeg een pollepel warme bouillon toe en de schoongemaakte en in blokjes gesneden paprika.  Voeg geleidelijk de warme bouillon bij de rijst. 
1 minuut voor het einde van de kooktijd voeg je de geschilde en in blokjes gesneden groene appel toe. 
Tenslotte werk je af met de overgehouden boter en de parmezaan.  Versier met enkele dunne schijfjes appel.
Buon appetito!

Met dank voor het recept en  de foto : il Cavoletto di Bruxelles

10:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.