07-06-05

Riso con cozze e patate (Rijst met mosselen en aardappelen)

Dit is een typisch gerecht uit Puglia
Ingrediënten :
1 kg aardappelen - 1 kg schoongemaakte mosselen - 70 gr rijst - 4 rijpe tomaten - 1 ui - 1 teentje look - peterselie - basilicum - olie - peper - zout - parmezaan

Bereiding :
Laat de mosselen op een hevig vuur openkomen. Haal ze uit de schelp en filter het kookvocht..


Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie.
Leg er een halve ui in schijfjes op, een half teentje look, enkele tomaten in blokjes, gehakte peterselie en basilicum en kruid met peper en zout. Daarop leg je een laag met de helft van de aardappelen.Leg er vervolgens de mosselen met hun kookvocht op en de rauwe rijst. Giet er nog wat olie over. Bestrooi met versgemalen peper en parmezaan.

Bedek met de rest van de aardappelen en de rest van de ui, look en tomaten. Bestrooi met parmezaan, peper en zout en nog wat olie. Vul de schotel met water tot het geheel bijna onder staat en zet minstens anderhalf uur in een oven van 180 - 200°C. (Prik met een vork in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn). Laat enkele minuten rusten vooraleer op te dienen. Lekker met een frisse salade.

Buon appetito!

Recept : Casertamusica

12:43 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.