03-05-05

Riso con pomodori e mozzarella (Rijsttaart met tomaten en mozzarella)

Ingrediënten :
300 gr rijst - 400 gr gezeefde tomatenpuree - 50 gr parmezaan - 2 bolletjes mozzarella van 125 gr - 1 ui - 3 eetlepels olijfolie - basilicum - oregano - zout

Bereiding :
Snipper de ui fijn en fruit hem in de olie.
Voeg tomatenpuree, zout en oregano toe.  Laat 10 minuten sudderen.
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.  Meng de rijst met de parmezaan , 2/3 van de tomatensaus en de basilicum.
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.  Schep er de helft van de rijst in.  Druk goed aan.
Snijd 1 mozzarellabolletje in schijfjes.  Leg de helft ervan op de rijst.  Bedek met de andere helft van de rijst.  Druk goed aan.  Voeg de rest van de tomatensaus toe.
Eindig met de rest van de mozzarella in blokjes.
Bak 20 minuten in een oven van 200°C.

Buon appetito!

13:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |