21-04-05

Risotto con zucchine, melanzane e funghi (Risotto met courgettes, aubergines en paddestoelen)

Je hebt hiervoor nodig : 400 gr rijst (liefst arborio) – 1 ui – 30 gr boter – 1,5 liter groentenbouillon - olijfolie – 2 middelgrote courgettes – 200 gr gemengde paddestoelen – een sjalot – 3 eetlepels droge witte wijn – zout – witte peper – een busseltje peterselie – enkele blaadjes basilicum

Je maakt de risotto klaar volgens het basisrecept. Je snijdt de ui fijn. Laat de boter smelten en fruit hierin de ui. Doe er dan de rijst bij en laat die glazig worden terwijl je blijft roeren. Doe er enkele lepels kokende groentenbouillon bij. De risotto laat je nu 15 – 20 minuten koken, terwijl je beetje bij beetje de rest van de bouillon erbij doet.
Ondertussen was en kuis je de courgettes en de paddestoelen. De aubergines snijd je in schijven, overstrooit ze met zout en laat ze 15 minuten uitlekken. Daarna dep je ze droog en snijdt ze in blokjes. Je snijdt de courgettes in julienne en de paddestoelen in fijne schijfjes. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan. Doe er het fijngesneden sjalotje bij en ook de schijfjes paddestoel en de aubergines. Laat het geheel 10 minuten sudderen. Daarna doe je er de courgettes bij. Laat nog 5 minuten garen
Als de risotto bijna klaar is, doe je er de groenten bij en laat nog 5 minuten koken, terwijl je alles goed mengt. Giet dit in een voorverwarmde schotel en voeg er de fijngehakte peterselie en de blaadjes basilicum aan toe.
Buon appetito!

16:41 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.