21-04-05

Risotto con radicchio trevisano (Risotto met radicchiosla)

Ingrediënten :
260 gr risottorijst - 1 dl rode wijn - 2 lepels parmezaan - 10 gr boter - 1 ui - 2 kroppen radicchio - 8 dl groentenbouillon of magere rundsbouillon - zout - peper

Bereiding :
Hak de ui fijn. Was de radicchio. Houd de rode bladeren bij en doe het witte gedeelte weg. Snijd de blaadjes in fijne reepjes. (Houd er enkele over voor de versiering)
Smelt de boter op een zacht vuur in een antikleefpan. Fruit de ui zonder te laten verkleuren. Doe er de rijst bij en laat glazig worden . Doe er dan de slablaadjes bij en de wijn. Laat de wijn wat verdampen en voeg er tenslotte geleidelijk de warme bouillon toe. Kruid halverwege met zout.
Als de rijst gaar is, doof je het vuur, kruid eventueel bij met wat zout en voegt de kaas toe. Laat enkele minuten rusten, meng dooreen en dien op met wat versgemalen zwarte peper en wat blaadjes radicchio.

Buon appetito!

Recept : Cucina con me.

16:27 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.