21-04-05

Risotto con gamberi (Risotto met steurgarnalen)

Ingrediënten :
320 gr risottorijst - 3 lepels olijfolie - 1 kleine ui - 150 ml witte wijn - 1 glas cognac - enkele saffraandraadjes - 600 gr tomaten - 1 kg steurgarnalen - 3 lepels gehakte peterselie - 1 chilipepertje - zout
Voor de visfumet : ca. 2 dl water - 150 ml witte wijn - 2 wortels - 1 ui - 8 peperkorrels - 4 takjes peterselie - zout

Bereiding :
Pel de steurgarnalen. Verwijder het zwarte darmkanaal. Zet de karkassen op met de ingrediënten voor de visfumet en laat 40 minuten koken op een zacht vuur.
Warm de olie op. Fruit de fijngehakte ui hierin. Voeg de rijst toe en rooster enkele minuten.
Verwijder de zaadjes uit de tomaten. Snijd de tomaten in reepjes en voeg ze bij de rijst. Giet de wijn erover en laat verdampen. Voeg de saffraan en het fijngehakt chilipepertje toe. Voeg dan geleidelijk de warme bouillon toe.
Bak de steurgarnalen in wat olie. Blus met de cognac en laat verdampen. Voeg ze op het einde bij de risotto. Versier met peterselie en dien op.

Buon appetito!

16:26 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.