21-04-05

Risotto con finocchi e salmone (Risotto met venkel en zalm)

Ingrediënten :
320 gr rijst - 2 venkelknollen - 1 ui - 70 gr boter - 1 glaasje droge sherry of witte wijn - 50 gr gerookte zalm - 1 liter groentenbouillon - zout - peper - dille

Bereiding :
Reinig en was de venkel. Gebruik alleen het centrale zachte gedeelte. Snijd de buitenste bladeren in stukjes en kook ze 10 minuten mee in de groentenbouillon om meer smaak te geven.
Snijd de helft van de venkel in fijne reepjes en laat ze met 20 gr boter, peper en zout 20 minuten stoven.
Snijd de andere helft van de venkel fijn met de ui en laat dit met 20 gr boter stoven. Doe er de rijst bij. Laat enkele minuten glazig worden en overgiet met de sherry of wijn. Doe er een pollepel warme bouillon bij. Kook nu de risotto gaar waarbij je geleidelijk de rest van de bouillon toevoegt.
Enkele minuten voor de risotto klaar is, voeg je er de in fijne reepjes gesneden zalm aan toe en tenslotte de rest van de boter. Doe er ook de apart gebakken venkel aan toe en dien op met wat dille en venkelgroen.

Buon appetito !

16:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.