21-04-05

Risotto con asparagi e scampi (Risotto met asperges en scampi) (2 personen)

Ingrediënten :
400 gr scampi - 200 gr risottorijst (arborio - vialone ) - 100 gr witte asperges - 700 ml aspergebouillon (eventueel groentenbouillon)- 1/8 liter droge witte wijn - bieslook of basilicum - olijfolie - 1 ui - zout - peper

Bereiding :
Pel de scampi.
Reinig de asperges en snijd ze in stukjes van 1 cm. Hak de ui fijn en fruit in de olijfolie. Doe er dan de asperges bij en laat 5 minuten stoven.
Voeg de rijst toe en laat een minuutje glazig worden en overgiet met de wijn. Doe er dan beetje bij beetje de warme bouillon bij en blijf voortdurend roeren.
Ondertussen bak je de scampistaarten in wat olijfolie. Houd ze warm. De risotto is klaar als alle bouillon opgenomen is.
Doe er op het laatste ogenblik de scampi, wat bieslook of basilicum en een straaltje olijfolie bij.

Buon appetito!

16:21 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.