21-04-05

Risotto allo champagne (Risotto met champagne) (2 personen)

Ingrediënten :
200 gr risottorijst - 30 gr boter - 1/2 liter groentenbouillon - 30 cl champagne - 1 sjalot - geraspte parmezaan - zout

Bereiding :
Hak de sjalot fijn en fruit ze op een zacht vuur in de gesmolten boter. Als de sjalot glazig wordt, voeg dan de rijst toe, en laat 2 minuten bakken. Blijf roeren. Giet er de helft van de champagne bij. Laat verdampen en voeg dan een pollepel warme bouillon toe. Als die door de rijst opgenomen is, voeg je geleidelijk de rest van de bouillon bij.
Op het einde voeg je de rest van de champagne toe en haalt de rijst van het vuur.
Werk af met een nootje boter en geraspte parmezaan.

Buon appetito !

Recept : Intrage

16:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.