21-04-05

Risotto alle fragole (Risotto met aardbeien)

Ingrediënten :
400 gr risottorijst - 500 gr aardbeien - 200 gr boter - 1 ui - ca. 1 liter groentenbouillon - 2 glazen witte wijn - 1 glas room - zout - muntblaadjes

Bereiding :
Was de aardbeien en snijd ze in stukken. Leg ze in een schaal . Giet er een glas wijn over en zet ze enkele uren in de koelkast.
Hak de ui heel, heel fijn. Fruit hem in de gesmolten boter. Voeg de rijst toe en bak de rijst enkele minuten tot hij glazig wordt. Giet er een groot glas witte wijn over en laat verdampen.
Voeg er dan geleidelijk de warme bouillon bij tot de rijst gaar is. Voeg op het einde de wijn van de aardbeien toe. Als de rijst bijna klaar is, doe je de er aardbeien bij en de room. Meng voorzichtig dooreen. Schep over in voorverwarmde borden.
Versier met een blaadje munt en dien op.

Buon appetito!

16:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.