21-04-05

Risotto alla Eva (Risotto op de wijze van Eva)

Ingrediënten :
350 gr rijst - 100 gr garnalen - 2 appels Golden - 1 citroen - 1 ui - 1 glas droge witte wijn - 30 gr boter - peterselie - 1 liter groentenbouillon - zout

Laat de fijngesneden ui fruiten met 20 gr boter tot hij begint te kleuren.
Doe er dan de rijst bij en laat enkele minuten roosteren. Overgiet met de wijn. Laat verdampen en doe er geleidelijk de warme bouillon bij.
In een pan verwarm je een beetje boter en daarin bak je de geschilde, in schijfjes gesneden appels met de schil van een citroen.
Halverwege de kooktijd van de rijst, doe je er de appels bij. Haal er wel eerst de citroenschil uit.
Op het einde van de kooktijd doe je de garnalen die je een minuutje hebt laten blancheren, bij de rijst, samen met de rest van de boter.
Haal van het vuur, doe er de peterselie bij en dien op.

Buon appetito!

16:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.