21-04-05

Risotto al salmone (Risotto met zalm) (2 personen)

Ingrediënten :
160 gr risottorijst - 100 gr gerookte zalm - 1 lepeltje rode lompviseieren - 1 sjalot - witte wijn - vis-of groentenbouillon - 2 lepels verse room - 1 nootje boter

Bereiding :

Smelt de boter in een pan, hak de sjalot heel fijn en fruit ze in de boter.
Voeg de rijst toe en laat bakken tot hij glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat verdampen.
Voeg dan geleidelijk de warme bouillon toe (opgelet dat hij niet te zout is, want de zalm en de eieren zijn reeds zout).
Snijd de zalm in kleine stukjes (houd 2 repen over) en mix ze met de room en een pollepel bouillon.
Enkele minuten vooraleer de risotto klaar is, voeg je de zalmcreme toe en laat het vocht verdampen tot de risotto goed crèmig is.
Van het vuur af doe je er een half lepeltje lompviseieren bij. Versier de borden met de rest van de eieren, de zalmfilets opgerold als een bloem en een beetje verse anijs.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

16:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.