21-04-05

Risotto al gorgonzola (Risotto met gorgonzola)

Ingrediënten :
300 gr rijst superfino - 1 ui - 1/2 glas droge witte wijn - 80 gr boter - ca. 1 liter vleesbouillon - peper - zout - 100 gr gorgonzola

Bereiding :
Smelt 40 gr boter en fruit de fijngesnipperde ui hierin. Voeg de rijst toe en schep om tot hij glazig wordt. Giet de wijn erbij en laat verdampen.
Giet 2 pollepels warme bouillon erbij. Telkens de bouillon opgeslorpt is, voeg je opnieuw warme bouillon toe.
Plet ondertussen de rest van de boter op kamertemperatuur met de gorgonzola en parmezaan.
Als de risotto klaar is, haal je de pan van het vuur. Laat een minuutje rusten. Voeg de kaas toe en kruid met peper en zout.

Buon appetito!

16:54 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.