21-04-05

Risotto ai porcini (Risotto met eekhoorntjesbrood)

Voor deze klassieker uit de Italiaanse keuken heb je het volgende nodig :
400 gr rijst (liefst arborio-rijst) - 300 gr vers eekhoorntjesbrood - 1 à 1,5 liter kippenbouillon - 1 grote ui - 1 teentje knoflook - een bosje peterselie - 60 gr parmezaan - 80 gr boter - peper - zout.

Bereid eerst de risotto op de klassieke manier : Snijd de ui klein en laat kleuren in een pan met 30 gr boter. Voeg de rijst toe en terwijl je blijft roeren laat je hem glazig worden in de pan. Overgiet dan met 2 lepels kokende bouillon. Stop niet met roeren. Laat de rijst op een zacht vuur ca. 15 - 20 minuten koken, terwijl je beetje bij beetje de rest van de bouillon toevoegt.

Ondertussen hak je look en peterselie fijn. Je maakt de paddestoelen schoon en snijd ook deze klein. Laat 30 gr boter smelten in een pan. Klop deze tot schuim en laat de look, peterselie en paddestoelen hierin enkele minuten gaar worden. Haal van het vuur en kruid met peper en zout.

Enkele minuten vooraleer de risotto klaar is, voeg je look, peterselie en paddestoelen toe. Je mengt alles voorzichtig door elkaar en haalt dit van het vuur.

Voeg de resterende boter en de parmezaan toe. Schep dit over op voorverwarmde borden en overstrooi met zwarte gemalen peper.
Buon appetito!

Tip : Vers eekhoorntjes brood is bij ons niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Je kan ook gedroogde porcini gebruiken, die je dan eerst een kwartiertje laat weken, of je gebruikt gedroogde porcini samen met verse paddestoelen(oesterzwammen, cantharellen, champignons.)

16:20 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.