21-04-05

Risotto ai frutti di mare (Risotto met zeevruchten)

Ingrediënten :
1,5 kg vongole (venusschelpen) - 2 kg mosselen - 250 gr inktvisringen - 150 gr garnalen - 50 gr boter - 1 ui - 2 sjalotten - 1 teentje look - 300 gr risottorijst - 1 dl droge witte wijn - ca. 2 dl visfumet - 2 lepels gehakte peterselie - 2 lepels room - 30 gr parmezaan - 3 lepels olijfolie - zout - peper

Bereiding :
Was de mosselen en venusschelpen grondig. Zet ze in een pan, met deksel, op een hevig vuur tot alle schelpen open zijn. Haal de pan van het vuur.
In een grote kom, smelt je de boter. Fruit de ui, sjalotten en look gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de rijst toe. Laat die in 3 minuten glazig worden. Blijf roeren en kruid met peper en zout. Voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn volledig opgenomen is en voeg dan beetje bij beetje de warme visfumet toe, tot de rijst gaar is.
Haal ondertussen de mosselen en venusschelpen uit de schelpen en voeg ze bij de rijst, samen met de garnalen, peterselie, room en parmezaan. Laat nog een minuutje op het vuur staan en blijf roeren.
Frituur de inktvisringen in wat olie en leg ze op de risotto. Serveer onmiddellijk.

Buon appetito!

Tip : Je kan het kookvocht van de mosselen filteren en bij de visfumet voegen.
Houd enkele mosselen en venusschelpen in de schelpen en leg die samen met de intkvisringen bovenop de risotto.

16:34 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.