21-04-05

Risotto ai finocchi (Risotto met venkel)

Ingrediënten :
400 gr risottorijst (arborio) - 2 venkels - 1 prei - ca. 1,5 liter bouillon - parmezaan - olie - boter - zout - peper

Bereiding :
Was de venkelstronken en snijd ze iin fijne reepjes. Was ook de prei en snijd hem fijn.
Warm 3 eetlepels olie op in een pan. Doe er de prei en venkel in en laat op een zacht vuur 5 minuutjes bakken. Doe er een pollepel warme bouillon bij. Kruid met zout en peper en laat dit afgedekt 15 minuten koken. Doe er eventueel wat bouiillon bij zodat de groenten niet uitdrogen.
Doe er dan de rijst bij en laat 20 minuten koken, waarbij je rgelmatig blijft roeren en warme bouillon blijft toevoegen (De risotto moet eerder smeuig zijn).
Als de risotto klaar is, haal je hem van het vuur en doet er een klontje boter en veel parmezaan bij.
Buon appetito!

16:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.